Tunel intraterestru si apa magica la Iasi

Un eveniment iesit din comun a avut loc in toamna anului 1989 la Iasi,pe strada Lapusneanu in zona fostului cinematograf Tineretului si a Policlinicii cu bolta unde o echipa de constructori renovau un corp de cladire veche.
Dupa ce au demolat un perete interior s-a descoperit un spatiu unde era o fantana cu un capac dintr-un metal necunoscut ce avea gravat pe el mai multe simboluri ciudate.Au fost anuntate autoritatile si au venit mai multi specialisti sa studieze acel capac.Acesta era ornat cu 14 fiinte dintre care 4 erau asemănătoare cu oamenii.Acele creaturi semanau cu niste roboti care aveau coada. Ansamblul de simboluri se compunea din 2 rânduri inelare: cel interior compus din motive asemănătoare gliptelor mayaşe şi cel exterior conţinând posibile reprezentări ale saurienilor din mezozoic .
Curiosi sa afle ce este si in fantana mai multi cercetatori au coborat pana pe fundul acesteia.Au ajuns intr-o camera de aproximativ 18 m patrati inalta de 3 metri si cu peretii din granit.Cercetatorii aveau senzatia ca este cineva in acea camera dar uitandu-se atent n-au vazut decat un tunel inclinat la 30 de grade care porneste spre interiorul pamantului.Facandu-si curaj cercetatorii au plecat timizi in explorarea acestuia.Tunelul are o înălţime de 2.40m, o lăţime de 1.60m si o lungime de 450m. Tunelul se termină într-o cameră îmbrăcată în blocuri de granit şi tavanul glazurat. Diferenţa de nivel între această cameră şi capacul metalic este de 90m.

In aceasta camera mai multe obiecte geometrice levitau in niste pozitii nefiresti.Intr-unul dintre pereți, s-a descoperit o scobitură în formă de pâlnie. Pe aici trecea apa unui izvor. Apa a fost prelevată pentru a fi supusă testelor de laborator. S-a dovedit a fi o apă magică, unii susțineau că este vorba despre apa care prelungește viața cu foarte mulți ani. Astfel, mai mulți bolnavi cu diverse boli au fost tratați cu această apă și spre surprinderea tuturor ei s-au făcut bine într-un timp record.

Povestea capacului metalic a celor două încăperi din granit si a apei magice din Iași a fost uitată cu timpul și în prezent nu se știe ce s-a întâmplat nici cu apa magică, dar nici cu restul descoperirilor.Pe acel loc a aparut  o parcare unde am tras si eu de multe ori cand am avut treaba prin zona,dar in 2015 a disparut parcarea si acum este un santier.Sant curios ce se va construi acolo si daca vom mai afla ceva despre acea apa magica sau vreun stab se va face stapan pe ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu