Leacuri naturiste

Leacuri pentru ficat

 · 1 kg de sunătoare uscată şi mărunţită se fierbe în 5 litri de apă, până ce lichidul se reduce la jumătate. Se strecoară, se lasă să se răcească puţin, apoi se adaugă 1 kg de miere de albine polifloră. Se pune conţinutul în sticle şi se păstrează la frigider. În fiecare dimineaţă, cu o jumătate de oră înainte de masă, se iau 100 ml din acest sirop. Rezultatele acestor leacuri sunt foarte bune. Cu această reţetă,s-a vindecat icter negru.
     
· 50 g pelin, 50 g troscot, 50 g pătlagină, 50 g anghinare, 50 g sunătoare. Plantele se fierb în 5 litri de apă, până rămâne un litru. Se adaugă 1 kg miere de albine polifloră peste ceaiul strecurat şi se mai fierbe până rămâne încă o dată 1 litru. Se ia câte un păhăruţ mic, de ţuică, de trei ori pe zi, înainte de masă. Tot timpul tratamentului se bea ceai de sunătoare în loc de apă. Se recomanda ca dupa folosirea acestor leacuri sa se face pauză o lună.

Leacuri contra căderii părului

Mască revigorantă

Aveţi nevoie de două linguri cu ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi câteva picături de zeamă de lămâie. Amestecaţi bine ingredientele până se omogenizează şi aplicaţi pasta obţinută pe părul curat. Acoperiţi cu o cască de baie şi lăsaţi să acţioneze 45 de minute. La final spălaţi bine părul cu şampon.

Loţiune regenerantă

Aveţi nevoie de 500 g de praf de cedru, două gălbenuşuri de ou şi câteva picături de lămâie. Amestecaţi bine şi aplicaţi loţiunea pe toată lungimea părului, masând uşor scalpul. Lăsaţi 15 minute şi apoi clătiţi bine cu apă călduţă.

Tratament pentru fire fragile

Dacă aveţi un păr fragil vă propunem un tratament excelent, din două linguri cu smântână, o jumătate de lingură cu germeni de grâu şi o lingură cu suc de lămâie. După spălare întindeţi amestecul omogenizat pe părul umed, cu ajutorul unui pieptene. Se acoperă părul cu o cască de baie, se lasă 15 minute şi se clăteşte. Acest tratament se aplică o dată pe săptămână.

Uleiul de ricin face minuni!

Uleiul de ricin, gălbenuşul de ou şi uleiul de măsline extravirgin sunt un un izvor de sănătate pentru podoaba capilară. Amestecaţi două linguriţe de ulei de ricin şi două de ulei de măsline, apoi adăugaţi gălbenuşul. Aplicaţi din această pastă omogenă câte putin la rădăcina firului de păr, masând uşor. O lăsaţi să acţioneze 40 de minute, apoi clătiţi. Masca se utilizează de două-trei ori pe săptămână, timp de trei luni.

Ardeiul iute şi ceapa stimulează creşterea

Datorită faptului că este un iritant pentru piele, el activează circulaţia sangvină şi atrage substanţele nutritive în scalp, promovând şi eliberarea de histamine, ce stimulează regenerarea celulelor şi creşterea părului.
Un studiu publicat în „Jurnalul de Dermatologie” a prezentat rezultatele folosirii sucului de ceapă de diferite persoane care sufereau de alopecie. Aceasta este o boală dermatologică şi se caracterizează prin căderea părului, de obicei de pe pielea capului, zonele lipsite de păr având forma rotundă sau ovală. Douăzeci şi trei de subiecţi au aplicat suc de ceapă direct pe scalp, de două ori pe zi, timp de două luni. Participanţilor a început să le crească părul după doar două săptămâni de tratament, iar după şase săptămâni, 20 de persoane aveau scalpul acoperit.

Spălaţi-vă cu bicarbonat şi clătiţi-vă cu mesteacăn!

Amestecaţi două linguriţe cu bicarbonat şi două linguriţe cu apă, până se face o pastă. După ce v-aţi udat bine părul turnaţi acest amestec şi masaţi-vă scalpul timp de câteva minute. Clătiţi apoi abundent.
O altă reţetă ar fi să amestecaţi gălbenuş de ou cu zeama de la o jumătate de grepfrut şi să procedaţi la fel ca mai sus. La final clătiţi cu apă în care aţi pus puţin oţet de mere sau tinctură de mesteacăn. Această plantă conţine solanină, un detergent natural.

Si ceaiurile ajută

Ceaiul de rozmarin, ceaiul de muguri de plop şi ceaiul de brusture stimulează creşterea părului, făcându-l mai bogat şi mai strălucitor. Beţi una-două căni pe zi, dimineaţa şi seara, timp de o lună şi rezultatele vor fi uimitoare.
Pentru uz extern vă mai puteţi clăti cu infuzie de coada calului. O preparaţi din trei linguri de plantă mărunţită la un litru de apă. După ce a dat în clocot, acoperiţi vasul şi lăsaţi-l la infuzat.

Nu exageraţi cu pieptănatul

Pe vremuri exista obiceiul ca părul să fie pieptănat în fiecare seară de câteva ori. Se credea că, în acest fel, sebumul în exces este repartizat pe întregul fir de păr, lucru ce i-ar fi fost benefic acestuia. Acest lucru este greşit, spun acum dermatologii. Ei susţin chiar că pieptănatul în exces este dăunător.

Evitaţi uscatul artificial

De multe ori, din motive de lipsă de timp, alegem să ne uscăm părul folosind foenul. Însă, acest lucru nu face decât să deterioreze podoaba capilară. La fel se întâmplă şi în cazul utilizării plăcii pentru îndreptat părul, care agresează firele. Specialiştii recomandă, prin urmare, ca, după spălare, părul să fie ţinut într-un prosop pentru cel mult două-trei minute, apoi lăsat să se usuce liber.

Suplimentaţi alimentaţia cu fier

Căderea părului poate fi cauzată şi de o carenţă de fier în organism. De aceea, unul dintre primele lucruri pe care ar trebui să îl faceţi atunci când podoaba capilară se răreşte este să efectuaţi analize de sânge. În funcţie de rezultatul acestora, sporiţi cantitatea de fier fie cu suplimente alimentare sau mâncând produse bogate în această substanţă, cum ar fi: scoici, spanac, seminţe de dovleac, fasole sau cereale fortifiate. Atenţie! Nu luaţi pastile cu fier fără recomandarea şi supravegherea unui specialist, deoarece excesul de fier este periculos.

Rostopasca

Se taie rostopască mărunt, se umple o sticlă de 1 l pe trei sferturi, se toarnă deasupra oţet de mere şi se lasă la macerat timp de trei săptămâni. Se filtrează şi se fricţionează capul la fiecare două zile.

Ardeii iuţi

Aceştia nu sunt folosiţi doar în gastronomie, ci şi în industria beauty. Capsaicina este substanţa care dă iuţeală acestor ardei şi care,  potrivit studiilor, ar stimula creşterea părului. Puteţi încerca să luaţi suplimente pe bază de capsaicină (doar cu avizul medicului), să mâncaţi mai mulţi ardei iuţi, dacă nu suferiţi de gastrită  sau puteţi prepara o loţiune din seminţe de ardei iute pisate şi amestecate cu ulei de măsline.

Salvia, rozmarinul şi aloe vera

Salvia îndeseşte părul iar rozmarinul şi aloe vera stimulează creşterea acestuia. Le puteţi folosi sub formă de infuzie, pe care să o aplicaţi prin masaj pe pielea scalpului, sau sub formă de ulei esenţial. La fel de eficient este şi ceaiul verde (bun şi pentru răceală): aplicaţi o infuzie din 2 pliculeţe de ceai la 200 de ml de apă, lăsaţi să acţioneze o oră şi clătiţi cu apă călduţă. Ceaiul verde conţine antioxidanţi care previn căderea părului şi accelerează creşterea firului de păr.

Tratament la cald cu uleiuri naturale

Uleiul de măsline, de argan , de jojoba (ingredientul minune din produsele de îngriire), de eucalipt sau cel de cocos sunt excelente pentru prevenirea căderii părului. Încălziţi o ceaşcă de ulei, dar nu foarte mult, ci numai cât să fie călduţ, şi masaţi pielea scalpului cu ajutorul degetelor sau prin intermediul unei dischete demachiante.Acoperiţi apoi capul cu un prosop pentru o oră şi apoi spălaţi-vă pe cap ca de obicei. Uleiul de măsline dispune de numeroşi acizi graşi esenţiali care protejează şi hrănesc pielea scalpului, prevenind în acelaşi timp apariţia mătreţii, o altă cauză a căderii excesive a părului.

Leacuri pentru abcese dentare

Până mergeţi la dentist, puteţi domoli durerea aplicând pe gingie cataplasme groase cu argilă rece. Se lasă 2 ore, apoi se schimbă. Argila se înmoaie cu apă sau ceai până se face o pastă moale, care se pune între două bucăţi de tifon, apoi se aplică pe gingie.

Leacuri cu ardei iuţi contra durerilor sciatice

Intr-o sticlă de lapte cu gura largă se pun 18 ardei iuţi (roşii) mărunţiţi, peste care se toarnă 100 ml ţuică curată de fructe de 40 de grade. Se lasă la macerat 10 zile, lângă o sursă potrivită de căldură. Se strecoară şi se trage în sticluţe mici, de culoare închisă. Se aplică pe un tampon de vată, cu care se unge partea dureroasă (de obicei, seara, la culcare). Preparatul acţionează rapid asupra sciaticii şi boala nu recidivează. Dacă apar iritaţii pe piele, se recomandă ungerea în prealabil cu alifie de gălbenele.

Calmează durerile articulare cu remedii naturiste

O cură de trei-patru săptămâni cu păpădie proaspătă, frunze sau tulpini, iți poate fi de folos în reumatism datorită efectului depurativ. Trebuie stiut ca papadia este o planta inzestrata cu multe calitati terapeutice, cunoscute inca din cele mai vechi timpuri.

Ceaiul de urzică poate fi, de asemenea, de un real folos în durerile reumatice deoarece această plantă pișcătoare are marea calitate de a purifica și regenera organismul. Acum este timpul să apelezi la ea. Cu cât plantele sunt mai tinere, cu atât puterile lor tămăduitoare sunt mai puternice.

Uleiul de măsline nu ar trebui să lipsească din bucătăria reumaticului. Poate fi folosit în salată, mai ales salata de varză proaspătă, care are darul de a bloca procesele inflamatorii, dar nu și la gătit.

Seara, înainte de culcare, sau dimineața, pe stomacul gol, se poate lua câte o lingură de ulei de măsline. Extern, acesta se folosește, special preparat, pentru masaje, efectele fiind imediate.

Cataplasmele calde pot, de asemenea, calma durerile de oase. În acest sens, la noi, la români, este folosită varză, foile mari, de deasupra, cele care o învelesc. Se trece cu sucitorul peste acestea, se încălzesc pe un capac pus invers peste un vas în care fierbe apa și se aplică pe locul dureros în strat de trei - patru foi.

Ceapa caldă are puterea de a calma durerile provocate de schimbările din atmosferă. Încălzește o ceapă în apă fierbinte, scurge-o apoi și zdrobește-o. Aplic-o pe locul dureros, fixeaz-o cu tifon și ține-o până când simți că se răcește.

Cataplasmele cu cartofi cruzi și oțet sunt, de asemenea, de mare ajutor în calmarea durerilor reumatice. Da un cartof prin razatoarea mare, stropeste-l cu otet cald din abundenta si aplica legatura pe zona dureroasa.

Unele persoane beau dimineata un pahar de apa calda in care pun o lingura de otet de mere si o lingurita de miere de albine. Otetul contine acid malic, cel care poate curata articulatiile de depozitele de sare care le impovareaza activitatea.

Remedii naturiste in caz de constipatie

In caz de constipatie, de un real folos iti poate fi ceaiul de galbenele, indulcit cu miere de albine. Ceaiul se bea cat se poate de fierbinte, dar fara lamaie, stiut fiind ca lamaia este astringenta.

Ceaiul verde, de asemenea, indulcit cu miere de albine, poate ceva mai multa decat consumi de obicei, poate fi baut o cana dimineata si una dupa amiaza, dar nu mai tarziu de ora 16.00, deoarece poate provoca insomnie. Nu dati copiilor ceai verde. De asemenea, ceaiul verde nu se recomanda femeilor insarcinate si nici mamelor care alapteaza.

De un real folos in caz de constipatie poate fi si salata de varza murata pe care o poate prepara si un copil. Se taie varza marunt, se adauga putin piper pisat si ulei de masline, fara zgarcenie.

Nu numai ca este un leac de nepretuit pentru digestie, dar salata are un gust deosebit de bun si poate fi consumata cu o friptura mai grasa sau cu o mancare de cartofi, fasole ori orez. Orice salata se prepara cu cel putin o jumatate de ora inainte de a fi adusa la masa.

Daca ai in camara ulei de masline, poti lua cate o lingura seara, inainte de culcare. Ajuta la digestie si nu numai. Uleiul de masline echilibreaza colesterolul si te ajuta sa nu mai sforai in somn. Trebuie stiut ca, luat ca atare, uleiul de masline nu are un gust prea placut dar, cu timpul, intervine obisnuinta.

Daca ai in casa prune uscate, afla ca si acestea sunt de folos in caz de constipatie. Seara, pune intr-un vas cu apa o mana de prune si dimineata incalzeste-le si mananca-le la micul dejun.

Remedii naturiste impotriva durerilor reumatice

Varza, stiuta din vremuri stavechi ca leac impotriva durerilor, a inceput sa aiba iar cautare pe piata medicamentelor naturiste. Peste mai multe foi de varza se trece cu sucitorul sau cu o sticla si asa, in mai multe straturi, se asaza direct pe locul dureros, fixandu-se cu un tifon.
Intern, in durerile reumatismale, cat si in cele provocate de guta, se recomanda sucul de varza, cate doua pahare pe zi, in cure de trei saptamani. Sucul de varza are efecte tonice, antiinflamatoare, purificatoare. Pentru ca deblocheaza tranzitul intestinal, sucul de varza se recomanda si persoanelor care au probleme cu digestia.
Pentru mai multa eficienta, reumaticii ar trebui sa si consume zilnic varza, de preferinta cruda, negatita, dar si murata, sub forma de salata. Zeama de varza murata sau moarea, cum i se mai spune in diferite zone ale tarii, se recomanda, de asemenea, persoanelor care sufera de reumatism, deoarece este bogata in vitamine, cu deosebire vitamina C, si minerale.

De un real folos in lupta cu reaumatismul sunt si fructele si legumele zemoase: pepenele rosu, perele, merele, piersicile, strugurii, prunele, castravetii. Toate aceste produse naturale au in compozitie multa apa, cam peste 90%, dar nu orice apa, ci una speciala, plina de minerale si vitamine.
Toate fructele si legumele zemoase sunt sarace in calorii, depurative si diuretice excelente. In plus, sunt bogate in fibre, astfel ca ajuta la eliminarea surpusului de grasimi, adica la debarasarea organismului de toxine, ceea ce pentru reumatici este o necesitate.

Pentru calmarea durerilor reumatice si a celor de sale, se poate face o pernuta umpluta cu pedicuta care, in caz de durere, se aplica pe zona afectata. Se recomanda ca planta sa fie inlocuita cu o alta mai proaspata macar o data pe an. Pernuta poate fi scoasa afara, la aerisit, dar numai la umbra.
Impotriva durerilor reumatice se recomanda ceaiul de pedicuta, planta care se gaseste la plafar. Planta nu se fierbe niciodata. Se pune o lingurita de planta intr-o cana de apa fiarta, se lasa cinci minute la infuzat, se strecoara si se bea incet, cu inghitituri mici, pe parcursul a 10-15 minute, de preferinta neindulcit. Se bea numai un singur ceai pe zi, nu mai mult. Ceaiul de pedicuta poate fi de folos in caz de constipatie, dar si persoanelor care sufera de carcei.

Scoarta de salcie, care nu este altceva decat aspirina naturala, este folosita, de mii de ani, pentru alungarea durerilor de tot felul. Are efecte tonice, antiseptice si antiinflamatoare, sedative, astringente si antireumatismale.Ca leac impotriva racelii, gripei cat si a durerilor de oase se prepara o infuzie din 200 de ml de apa clocotita, care se toarna peste doua lingurite de planta uscata si maruntita. Lichidul se bea, cate 2-3 linguri, pe parcursul unei zile.

Hreanul, folosit cu precautii

Hreanul, de asemenea, poate fi un alt leac ieftin in caz de reumatism, fara efecte secundare si care nu da dependenta. Se dau prin razatoarea mare cateva radacini de hrean, se pun pe o bucata de panza ori tifon si se aplica pe locul dureros.Atentie, insa! Hreanul se incalzeste repede si arde, moment in care trebuie indepartat imediat ca sa nu produca usturimi. Mai putin agresive, dar cu aceleasi efecte benefice, sunt ceapa si usturoiul.

Cataplasmele cu cartofi cruzi, taiati felii ori dati prin razatoare, aplicate local, pot avea efecte benefice. Astfel, calmeaza durerile de cap si reumatice, arsurile, durerile in piept si gat, calmeaza tusea.Reumaticii ar trebui sa consume zilnic ceapa, de preferinta rosie, si usturoi, mai ales crude.

Remedii naturiste de desfundat nasul

Pune pe ochiul aragazului o tabla, poate fi cea pe care vara coci ardeii, si las-o sa se infierbante bine si apoi presara pe ea niste faina de malai. Apleaca-te si inhaleaza fumul care se degaja si, indata, vei simti ca poti sa respiri mai bine.

Ia o ceapa de marime medie si asa, intreaga, necuratata, zdrobeste-o cu pumnul de coltul mesei asa cum facea odinioara bunicul de la tara. Apoi, apropie-ti nasul de ceapa zdrobita si doua, trei minute, trage puternic, pe nas, mirosul pe care-l emana. Te va ajuta sa respire mai bine si vei simti si efectul dezinfectant al cepei.

Fierbe un litru de apa.Dupa ce da in clocot, pune in apa cateva crengute de busuioc, menta, cimbru sau cimbrisor, valeriana si acopera vasul pentru cinci minute dupa care, cu un prosop mare pe cap, apleaca-te deasupra vasului si fa inhalatii, 10, 15 minute daca rezisti, si nu mai iesi afara. Ar fi bine sa ai un resou ori un fierbator pentru ca infuzia sa aiba aceeasi temperatura pe tot parcursul procedurii.

Pune pe o batista ori pe o bucata de tifon cateva picaturi de otet de mere si tine batista la nas. Daca ai in casa bitter suedez, procedeaza la fel. Daca nu esti ranit pe interiorul nasului, inmoaie betisoare igienice in bitter si sterge nasul pe interior. Vei respira mult mai usor.

Fa ceai de galbenele, mai concentrat decat cel pe care il bei de obicei si, dupa ce se raceste la temperatura corpului, ia o lingurita de ceai si stoarce si doua, trei picaturi de lamaie. Pune cate una, doua picaturi din acest amestec in fiecare nara dar nasul sa nu fie ranit pe interior ca ustura tare.

Tineti in casa, intr-o vaza cu apa, crengute de brad. Daca nici crengutele nu va ajuta sa respirati mai bine, atunci puneti in vasul cu apa de pe calorifer cateva picaturi de ulei de brad. Nu numai ca desfunda nasul dar veti putea avea un somn linistit, odihnitor si veti scapa mult mai repede de simptomele neplacute ale racelii.

Leacurile pregatite in casa

Bicarbonatul de sodiu reduce durerea in cazul infectiilor tractului urinar
Infectiile tractului urinar provoaca dureri puternice. Un amestec simplu de apa si bicarbonat de sodiu reduce capacitatea de multiplicare a bacteriilor, spun expertii in medicina naturista. Cu toate acestea, tot trebuie sa mergi la doctor, pentru ca solutia nu ucide bacteriile asociate cu infectia urinara.
Dizolva o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa si consuma-l imediat. Se poate apela din nou la acest remediu dupa zece ore, daca este nevoie (numai daca ai dureri puternice). Daca abuzezi de acest leac, nivelul potasiului din sange va scadea. In plus, acest amestec nu este recomandat persoanelor in varsta.
Tot pentru infectiile tractului urinar se recomanda baile calde.
Mierea ajuta la vindecarea ranilor
O serie de cercetari au arata ca mierea este un agent terapeutic datorita proprietatilor sale antibacteriene.Mierea are un efect inhibitor asupra a peste 60 de specii de bacterii.Acest produs nu numai ca distruge bacteriile, ci produce si cantitati mici de peroxid de hidrogen, un radical liber care este toxic pentru bacterii la aceasta concentratie scazuta, neafectand celulele umane.Doctorii recomanda folosirea mierii pentru vindecarea diverselor rani. Se recomanda aplicarea unei cantitati mari de miere pe rani si acoperirea zonei afectate cu un material care nu se lipeste. Se schimba acest pansament o data sau de doua ori pe zi.
Cuburile de gheata puse la nivelul subratului contribuie la scaderea febrei
Cand febra depaseste 39 grade Celsius se recomanda cuburile de gheata puse la nivelul subratului. Aceasta zona este puternic vascularizata, iar cuburile de gheata scad temperatura sangelui la nivel local, reducand-o astfel pe cea a intregului corp.Inainte de a aplica insa cuburi de gheata, este bine sa intrebi doctorul. Daca acesta este de acord, poti aplica cuburi de gheata infasurate intr-un prosop pe care insa nu poti sa le tii mai mult de 20 de minute.
O moneda din cupru aplicata pe locul unei intepaturi de albine ne scapa de durere si scade umflatura
Peste hotare, e bine impamantenit acest mit. In realitate, o moneda de cupru nu te ajuta in acest sens. Ceea ce te poate ajuta insa este aloe vera. Un studiu publicat in iunie 2012 in Australas Medical Journal arata ca gelul de aloe vera are proprietati antibacteriene.
Albinele injecteaza o toxina care produce o reactie inflamatoare, iar aloe vera calmeaza durerea. Gelul de aloe vera poate fi achizitionat de la magazinele naturiste. Aplica o cantitate mare de gel pe piele si asteapta ca substanta sa fie absorbita in intregime. Poti folosi gelul de aloe vera de patru ori pe zi.
Lemnul dulce ajuta la vindecarea durerilor de gat
Lemnul dulce atenueaza durerile de gat, datorita unui ingredient activ din radacina acestei plante, Glycyrrhiza.Acest ingredient are un rol important si in tratarea problemelor digestive.Lemnul dulce incetineste si producerea cortizolului (hormonul stresului) din organism.Potrivit medicilor, nivelurile necorespunzatoare ale cortizolului sunt asociate cu dureri de gat mai puternice.Cumpara pliculete de ceai de lemn dulce de la magazinele naturiste si bea o cana de bautura calda de doua ori pe zi. Evita insa sa consumi aceasta planta daca ai hipertensiune si nu bea ceai de lemn dulce dupa ora 18.00, pentru ca provoaca insomnie.
Banda adeziva izolanta te scapa de negi
Desi pare o gluma, acest lucru este adevarat. Banda adeziva izolanta este foarte buna si reprezinta un tratament nedureros si ieftin pentru negi.
Taie o parte din banda adeziva mai mare decat negul si aplic-o pe acesta. Dupa sase zile, indeparteaza aceasta banda, uda negul si indeparteaza-l usor cu o piatra ponce sau cu ceva abraziv si lasa-l descoperit pe durata noptii.Foloseste apoi o noua bucata de banda adeziva izolanta si repeta operatiunea pana cand negul dispare. Acesta va fi eliminat in maxim doua luni.
Pasta de dinti elimina senzatia de mancarime produsa de intepaturile insectelor
Pasta de dinti este foarte utila in cazul intepaturilor de insecte. Majoritatea acestora se trateaza initial cu o compresa, dupa ce in prealabil au fost curatate cu sapun si apa, pentru a reduce posibilitatea infectiilor.Pasta de dinti care contine ulei de menta ii ajuta pe cei care nu au alergii la aceste ingrediente. Efectul sau racoritor poate sa estompeze trasmiterea senzatiei de mancarime la nivelul sistemului nervos central.
Pasta de dinti care contine propilen glicol si lauril sulfat de sodiu poate cauza reactii alergice la nivelul pielii si trebuie evitata. Aplica o cantitate mica de pasta de dinti pe zona afectata de cel mult doua ori pe zi.
Indigestia se trateaza prin mestecarea unor seminte de chimen dulce sau chimen simplu
Semintele de chimen dulce sau chimen simplu pot rezolva problemele digetsive, datorita faptului ca ambele au efect carminativ (de calmare a durerilor abdominale si de evacuare a gazelor intestinale).Efectul benefic al semintelor de chimen se explica prin faptul ca au un continut ridicat de minerale (in special magneziu). Daca ai probleme grave de digestie, este indicat sa mergi la un consult. Daca insa te confrunti cu indigestii ocazionale, poti mesteca niste semnite de chimen simplu sau chimen dulce dupa mese sau in timpul acestora.
Chimenul dulce poate fi folosit si pentru a prepara ceaiuri: fierbe timp de zece minute o jumatate de lingurita de seminte amestecate cu o cana de apa.Asteapta sa se raceasca si apoi consuma bautura.
O arsura minora poate fi vindecata daca presari faina alba pe rana
Cercetarile efectuate au aratat ca aceasta idee nu se sustine in realitate. Insa o serie de alte de remedii pe care le poti prepara in casa s-ar putea sa mearga.
Otetul din cidru de mere diluat (jumatate apa, jumatate otet) este adesea recomandat, insa trebuie utilizat cu grija pentru ca are in componenta sa acid acetic. Se mai poate folosi miere, pliculete de ceai, lapte sau faina de ovaz.
Aplica pliculete de ceai ude si reci pe zona afectata sau inmoaie o bucata de material in lapte si tine-o pe portiunea care a suferit arsuri timp de 15 minute. Repeta aceasta operatiune la cateva ore pentru a scapa de durere.
Plicurile de ceai ajuta la calmarea durerilor provocate de herpes
Herpesul poate provoca dureri mari, insa pliculetele de ceai pot sa aiba un efect benefic. Flavonoidele continute de ceai, impreuna cu cafeina, inhiba dezvoltarea herpesului. Ceaiul verde este cel mai recomandat in acest sens.Antioxidantii pe care acesta ii contine au un rol important in tratarea herpesului.Tine un pliculet de ceai rece pe zona afectata si schimb-o la o ora. Poti aplica si gheata sau putina vata inmuiata in lapte timp de 10- 15 minute pe zi.
Ciocolata potoleste tusea
Atunci cand tusesti, ciocolata este un medicament foarte bun. Aceasta contine teobromina, care actioneaza eficient impotriva tusei. Teobromina se gaseste in boabele de cacao, astfel ca este prezenta in toate tipurile de ciocolata, mai ales in cea neagra, in ciocolata neindulcita care se foloseste la gatit sau in pudra de cacao.
Se recomanda consumul a 56 de grame de ciocolata neagra pentru adulti si 28 de grame de ciocolata neagra in cazul copiilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu